Dublu/Joc

Spectacolul “Dublu/Joc” pune în scenă un text contemporan scris de dramaturgul francez Bernard-Marie Koltes (piesa: ,,În solitudinea câmpurilor de bumbac”). Spectacol pentru 10 interpreți.

Acțiunea se desfășoară într-un loc nedeterminat la o oră nedefinită a nopții; două personaje care întruchipează un “Dealer” și un “Client” – se întâlnesc în obscuritate; sunt două fețe ale aceleiași medalii, pentru care timpul s-a oprit, spațiul s-a comprimat. Se negociază dorințele: amintirile capătă preț. “Nu am nimic de cumpărat! Nu pot plăti vântul, obscuritatea sau jocul nostru!”…
Prin intermediul unor situații stranii, a unei lumi atemporale și absurde se critică relațiile umane bazate pe forță, putere de cumpărare. Discursul coregrafic introduce în zonele de umbră care “populează” mintea omului, interogând relațiile umane ce pun în centrul lor: tranzacția. “Singura frontieră care îi desparte pe oameni este aceea dintre vânzător și cumpărător”
(B. M. Koltes).
Proiectul s-a realizat în parteneriat cu: A.F.C.N., C.N.D.B., Teatrul Bulandra, București. Premiera spectacolului a avut loc la teatrul Bulandra, București.

Coregrafia/Regia: Andreea Tănăsescu

Dramaturgia: Gina Șerbănescu
Multimedia: Vali Chincișan
Procesare sunet: Cătălin Crețu